.

dissabte, d’abril 27, 2013

+ Imatges i Relats

Hola família,

He aprofitat la baixa de paternitat, entre altres coses més importants ;-) per publicar totes les fotos dels viatges a India 2006, Àsia 2005-2006 i Sudamèrica 2002-2003, que teníem a l'antiga www.lluny.net.
Amb això ja ens hem quedat secs, i fins que no tornem a marxar no tindrem més imatges per compartir. De totes maneres però hi havia molta xixa, hem penjat fotos de Perú, Bolívia, Chile, Argentina, Brasil, Paraguay, Uruguay, Turquia, Iran, un munt de Pakistan i India, Xina, Vietnam, Tailàndia, Laos i també d'un viatge a Haití.

Moltes de les fotos, sobretot les més antigues, són d'una qualitat més que discutible. Sembla estrany, però fa només 10 anys quan començàvem a viatjar tiràvem en diapositiva, i enviàvem els carrets per correu a casa perquè els revelessin i veiessin on érem. De fet també trucàvem des de cabines a cobrament revertit, i just començàvem a fer ús de l'email i d'un yahoo messenger que no funcionava mai...
Com que ens hem posat nostàlgics, també hem recuperat de lluny.net uns textos del primer viatge a Àsia, els únics dos capítols d'un llibre que mai vam arribar a acabar. El primer capítol parla de l'India, sobretot del xoc cultural la primera vegada que hi poses els peus. No té massa interès en realitat, perquè el "quantes olors, pudors, colors, sorolls, sensacions... bla bla" està escrit en un milió de blogs.
El segon capítol en canvi parla de la primera de les dues visites que vam fer a Pakistan en aquell viatge, explicat per un parell de viatgers bastant novells que van perdent la virginitat en el món dels viatges seriosos en un país extraordinari, colpidor i genuí que ens va robar el cor des del primer minut. Vindria a il•lustrar en bona part l'anterior post que vam escriure "El miratge viatger", ja que aquesta estada al Pakistan va canviar per sempre el nostre concepte del viatjar.
Així doncs quan ho hàgim passat tot a pdf i trobem un bona manera de penjar-ho, també ho compartirem.

No podem tancar el post sense fer esment a la noticia, que probablement tots ja conegueu,  de  l'esfondrament d'un edifici a Dhaka, Bangladesh, que albergava varies fabriques per marques de roba occidental, Mango i  El Corte Inglés entre elles. Volem aprofitar doncs per afegir-nos a la denuncia cap a les grans cadenes de productes tèxtils, responsables primeres de fomentar l'explotació de persones a Bangladesh. I també cap a tots nosaltres, acomodats occidentals, com a corresponsables al crear la demanda d'aquests productes de baixíssim cost, els quals tothom sap que han d'haver estat per força confeccionats sota condicions d'explotació, mentre mirem cap una altre banda quan paguem...

Us deixem amb un vídeo que vam gravar a Bangladesh i que no havíem penjat mai:


Més vídeos de Bangladesh aquí.

4 comentaris:

Eduard ha dit...

Bon dia Sheila i Jordi, com va tot...? espero que molt bé... us he nominat per un premi blocaire, el Premi Dardos, moltes felicitats!!!: http://lacatosferaviatgera.blogspot.com.es/2013/06/premis-per-la-catosfera-viatgera.html

jordi-sheila ha dit...

Gràcies company!

Altres indrets ha dit...

Hola Jordi i Sheila, us vull felicitar pel vostre bloc, i us comunico que us he nominat pel premi Versatile Blogger, felicitats!!!
http://altresindrets.com/2013/07/20/premi-versatile-blogger-per-altres-indrets/

jordi-sheila ha dit...

Ep! Moltes gràcies Miquel-Angel.