.

dilluns, de febrer 15, 2010

Pel camí més llarg


Hola família,
Informar-vos que el proper Dijous 4 de Març a les 21h farem una xerrada sobre els nostres viatges a l’Església Vella de Gironella. L’acte s’engloba dins el 27è Cicle de Muntanya del Berguedà (www.ciclemuntanya.cat), una setmana de projeccions, xerrades, col•loquis, exposicions i concursos amb la muntanya com a eix central, però també amb espai per viatgers de tot tipus. Aquí teniu la presentació de la xerrada, encantats de trobar-vos-hi:

SHEILA FERRER i JORDI SERRA
Pel camí més llarg...
Fa ben poc que van tornar del seu últim viatge que els ha dut, en una llarga ruta per terra, de Turquia a Bangladesh, per acabar saltant inesperadament a l’Àfrica: “Hem espremut el visat d’Iran al màxim per disfrutar de la gent més hospitalària del món i de les mesquites més belles, hem passat tres mesos a Pakistan, la nineta dels nostre ulls, entre pashtuns, talibans, armes i l’espectacular paisatge del Karakorum. A Peshawar no ens deixen entrar a Afganistan, doncs a la India per enèsima vegada, què n’hem de dir que no s’hagi dit ja, i finalment un Bangladesh verd, preciós, sorprenent i oblidat. No volem tornar encara, trobem un vol barat de Mumbai a Nairobi i cap allà! Visitem Uganda i anem fins la frontera amb la RD. del Congo, tornem sobre els nostres passos i travessem el salvatge nord de Kenya fins a Etiòpia, on ens reben amb lluites entre faccions de rebels i tirotejos al carrer. Ens sacsegem entre els tribals, entrem a Djibouti i acabem el nostre periple a l’altre banda del Mar Roig, altre cop a Àsia, en un impressionant Yemen de conte.”

Jordi Serra i Sheila Ferrer
Informàtic i Geògrafa de professió, amants de països amb una vida més pura i essencial, fa quasi deu anys que recorren el món amb la motxilla a l’esquena. Llargues rutes sense plans previs, sovint de més d’un any fent un munt de quilometres per terra en transports locals, amb pressupost ínfim, per països en conflicte i allunyats sempre d’indrets turístics. Amb aquest estil de viatjar propi, aventurer i auster han trepitjat gran part de Sudamèrica (Bolívia, Perú, Xile, Argentina, Brasil, Paraguai, Uruguai...), han travessat Àsia de Pekín a Barcelona (India, Iran, Pakistan, Bangladesh, Xina, Laos, Vietnam, Yemen, Turquia...) o s’han plantat a l’Àfrica per atzar (Uganda, Etiòpia, Kenya, Djibouti...).
www.lluny.net

1 comentari:

Ricardo Ribalda ha dit...

Hola Sheila i Jordi:
Mirant a La Vanguardia gent que han donat la volta al món, apareixeu vosaltres, així que us he enllaçat a l'apartat "Gente viajera" del meu blog:La Vuelta al Mundo de Asun y Ricardo
, heu d'estar entre els rodamons per mèrits propis.
Salut